Zoeken

Marrakech wil toeristen in normale omstandigheden verwelkomen

1 oktober 2021 - 20:20 - Economie

©

Touroperators in Marrakech roepen de autoriteiten op alle beperkingen op te heffen om hen in staat te stellen zich financieel te herstellen tijdens het herfst-/winterseizoen dat op 1 november begint.

Toeristische ondernemers vragen maar om één ding: de opheffing van de coronamaatregelen die de regering begin augustus heeft genomen, waaronder de avondklok, meldt L’Économiste. "Zonder versoepelingen zullen we het herfst-/winterseizoen, dat erg belangrijk is voor Marrakech, voor het derde jaar op rij missen", zegt Ahmed Bennani, een hoteleigenaar in de rode stad. Volgens Taoufik Madih, voorzitter van de regionale vereniging van reisbureaus van Marrakech/Safi, hangt het voortbestaan van veel bedrijven af van de opheffing van de beperkingen.

Lees ook: Marrakesh in top 10 Franse zomerboekingen

Een touroperator stelt dat alle indicatoren op groen staan voor een sereen herstel van de toeristische sector in Marokko. "De inenting is in volle gang, het aantal besmettingsgevallen daalt. Er moet enkel nog een moedig besluit genomen worden", zegt een andere hotelier. "Het is niet normaal dat Marrakech sinds augustus vorig jaar officieel gesloten is," zegt Lahcen Zelmat, voorzitter van de Nationale Federatie van de Hotelindustrie (FNIH).

Door de coronacrisis hebben de touroperators hun hoop gevestigd op het winter en herfst seizoen. Een seizoen waarin ze goede verkoopcijfers behalen. Volgens de nationale luchthavendienst (ONDA) heeft de luchthaven Marrakech-Menara van 15 juni tot 31 augustus 2021 een volume aan internationaal commercieel verkeer geregistreerd van 565.680 passagiers op 4842 internationale vluchten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team