Zoeken

Arrestaties in "Caliweed" netwerk gepromoot door Mister You

12 augustus 2022 - 17:00 - Wereld

©

Bij een vanuit Marokko geleide drugshandeloperatie zijn negen verdachte leden van het "Caliweed"-netwerk in Parijs in staat van beschuldiging gesteld. Caliweed was een tijd geleden door rapper Mister You gepromoot op sociale netwerken.

Acht arrestanten in voorlopige hechtenis genomen. De negende verdachte werd onder gerechtelijk toezicht geplaatst. Zij worden ervan verdacht een jaar lang betrokken te zijn geweest bij drugshandel in de omgeving van Parijs en in de Franse departementen Oise, Eure en Loiret.

Lees ook: Frans Marokkaanse rapper riskeert celstraf na sluikreclame voor cannabis

De handel werd vanuit Marokko geleid door een man met de bijnaam "Vivi" of "Le Gros". De maandelijkse omzet werd geraamd op 1,3 miljoen euro, aldus Le Parisien. Via Snapchat of Telegram werden "bezorgers" gerekruteerd.

Lees ook: Rapper Mister you biedt excuses aan voor drugslied ’La Linea’

De speurders slaagden erin dit netwerk in 2020 te ontmantelen. Djamel S. alias Zinzin, die cannabisplanten en hars verkocht via Snapchat en Whatsapp, en 19 andere mensen werden gearresteerd. Ze werden beschouwd als leden van een andere tak van het Caliweed-netwerk. Eind juni werden zij in Frankrijk veroordeeld tot gevangenisstraffen variërend van 12 maanden tot 10 jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team