Zoeken

Voortvluchtige verlaat Marokko en meldt zich bij de Franse politie

17 september 2022 - 22:00 - Wereld

©

Na acht maanden als voortvluchtige te hebben geleefd in Marokko, heeft een persoon die ervan verdacht wordt transporten uit te voeren voor een uitgebreid cocaïnenetwerk, het koninkrijk verlaten om zich in Frankrijk over te geven aan de politie. Er is een onderzoek naar hem ingesteld in afwachting van zijn proces.

De 41-jarige man is bij zijn terugkeer in Frankrijk, op donderdag 8 september, gearresteerd en aangeklaagd voor zijn vermeende betrokkenheid bij een zaak van cocaïnehandel, meldt Le Parisien. De krant beschrijft een man met "grijzend haar, geldgebrek en een gebroken arm".

Lees ook: Marokko arresteert Fransman op vraag van Interpol

De smokkelaar werd op 18 augustus slachtoffer van een verkeersongeluk in Marokko. Hij was acht maanden lang voortvluchtig in het koninkrijk. Vóór zijn terugkeer naar Frankrijk vroeg de veertiger aan zijn advocaat om over zijn overgave te onderhandelen en "de Franse autoriteiten in te lichten over het tijdstip van zijn aankomst".

Lees ook: Marokkaan cel in voor moord op ex in Frankrijk

De zaak waarbij hij betrokken is dateert van begin 2022. De politie had net een grote actie uitgevoerd waarbij een netwerk van cocaïnedealers tussen Nice en Parijs werd ontmanteld en 15 personen werden gearresteerd. De verdachte had "al zijn handlangers gewaarschuwd en was daarna gevlucht". Het betreffende netwerk wordt ervan verdacht meer dan 250 kilo cocaïne op de Franse markt te hebben verkocht, alsook een hoeveelheid hasj.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team