Zoeken

Caliweed-leider laat vanuit Marokko bankier aftuigen

18 februari 2023 - 16:00 - Wereld

©

De leider van het drugshandelnetwerk Caliweed heeft vanuit zijn toevluchtsoord in Marokko de ex-bankier van zijn organisatie laten aftuigen omdat hij "uit de kas gestolen had".

Het 29-jarige slachtoffer zonder strafblad en met een diploma in boekhouding, werd gerekruteerd door de dealers als "bankier van drugsgeld" en werkte tussen juni 2020 en januari 2021 voor Caliweed. Hij verzamelde geld van koeriers op de parkeerplaats van het Vélizy 2-winkelcentrum in de Franse Yvelines. Telkens hij 50.000 euro had ingezameld moest hij het geld aan een tussenpersoon geven, die het geld vervolgens naar de opdrachtgever zou sturen.

Lees ook: Arrestaties in "Caliweed" netwerk gepromoot door Mister You

Hij maakte een fout toen hij besloot om zichzelf een kleine salaris toe te kennen op de winst van de drugsverkoop. Hij werd daarop ernstig mishandeld door de handlangers van de grote baas van Caliweed en besloot een einde te maken aan de samenwerking. Hij ging daarna aan de slag als verkoper in een CBD-winkel...

Lees ook: Rapper Mister You vrijgelaten uit de gevangenis

De politie heeft een deel van de organisatie opgerold en negen mannen gearresteerd. De voormalige bankier werd in december 2021 gearresteerd en in voorlopige hechtenis genomen. Hoewel hij de beschuldigingen niet ontkent, beweert hij alleen kleine bedragen van tussen de 1000 en 1500 euro te hebben vervoerd. Hij zou een salaris van 1000 euro per maand hebben ontvangen. "We maken allemaal fouten", verklaarde hij tijdens zijn verhoor.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team