Zoeken

Marokko wil nieuwe strategie voor ontwikkeling van medisch toerisme

16 februari 2021 - 10:40 - Economie

©

Het medisch toerisme is door de toenemende globalisering een echte groeimarkt geworden waar Marokko graag een graantje van meepikt. Het koninkrijk is van plan om een nieuwe strategie in te voeren waarmee de kansen in deze nieuwe sector worden verzilverd. Medisch toerisme is wereldwijd goed voor een jaarlijkse winst van 80 miljard dollar en heeft een groeipotentieel van 30% per jaar.

Door de coronaviruspandemie waar alle landen ter wereld in het afgelopen jaar mee te maken hebben gekregen, zijn de kansen op het gebied van medisch toerisme alleen maar toegenomen. De druk op de zorgsystemen in westerse landen hebben geleid tot toenemende wachtlijsten waardoor patiënten uit deze landen steeds vaker op zoek gaan naar een alternatief in het buitenland. Daarnaast kan het vanwege lagere prijzen aantrekkelijk zijn om voor zorg uit te wijken naar een ander land of kan het zijn dat bepaalde behandelingen die ergens niet worden uitgevoerd wel beschikbaar zijn in het buitenland, meldt La Vie éco.

In de afgelopen tien jaar heeft Marokko al veel medische toeristen ontvangen. De gespecialiseerde klinieken in Tanger, Rabat, Casablanca, Marrakech en Agadir behandelen patiënten uit verschillende landen. Door de toenemende vraag wil Marokko in de toekomst de zorgsector nog aantrekkelijker maken voor klanten uit Europa en Afrika. Het gaat hier voornamelijk om cosmetische chirurgie en tandheelkundige behandelingen.

Om het aanbod voor medische toeristen in Marokko verder uit te breiden zal er ook moeten worden geïnvesteerd in de accommodatie- en cateringinfrastructuur, de farmaceutische industrie en andere aanverwante industrieën. Momenteel staat het koninkrijk op de 31e plaats van de Medical Tourism Index, een ranglijst die bestaat uit 46 landen die zijn gerangschikt naar hun aantrekkelijkheid voor medische toeristen.

In een recente studie van het Marokkaanse Instituut voor Strategische Intelligentie (IMIS), wordt aanbevolen om een medisch toerismebureau op te richten om de sterke punten van Marokko op het gebied van het medisch toerisme verder te ontwikkelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team