Zoeken

Medewerker sleept ambassade van Marokko in Nederland voor de rechter

24 juli 2018 - 18:30 - Wereld

©

M.F. heeft een rechtszaak aangespannen tegen de ambassade van Marokko in Den Haag. De man stelt na 16 jaar onterecht te zijn ontslagen.

De voormalige medewerker van de ambassade vertelde aan de Volkskrant dat hij op 16 juni 2015 was ontslagen. Hij had zich een dag eerder ziek gemeld. Hij had geen recht op een uitkering, verkocht als gevolg zijn auto en leende geld. Het gezinnetje overleefde dankzij de kleine salaris van zijn vrouw.

De ambassade ontsloeg hem voor "ongeoorloofde afwezigheid, het beledigen van collega’s, het schenden van het beroepsgeheim en het bedreigen van een specifieke collega". De rechtbank verwierp alle beschuldigingen vanwege een tekort aan bewijzen.

M.F. hoopt nu zijn achterstallige salaris te krijgen maar vreest dat de ambassade desondanks niet wordt veroordeeld. Krijgt hij geen gerechtigheid dans is hij bereid om "voor de deur van de ambassade in hongerstaking" te gaan.

M.F. werkte zestien jaar als chauffeur voor de ambassade. Volgens geruchten wilde de ambassadeur zijn baan aan een kennis geven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team