Zoeken

Marokko belooft steun aan in Nederland gestrande Marokkanen

6 april 2020 - 15:10 - Wereld

©

Enkele tientallen Marokkanen zitten vast in Nederland vanwege het besluit van Marokko om de grenzen en het luchtruim te sluiten.

De Marokkaanse autoriteiten stellen in een verklaring bewust te zijn van de moeilijkheden die deze onderdanen ervaren. Daarom werd ook gevraagd aan de Marokkaanse ambassade en consulaten om hen alle hulp te verschaffen die ze nodig hebben.

Volgens het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse zaken hebben de ambassade van Marokko in Den Haag en de vier consulaten van het koninkrijk in Nederland een reeks maatregelen getroffen om dringende consulaire diensten aan te kunnen bieden, met een strikte toepassing van de aanbevelingen en maatregelen van de Nederlandse regering.

Naast een goed beheer van de consulaire activiteiten, werd aan de ambassade en consulaten gevraagd om alle nodige steun te verlenen aan in Nederland gestrande Marokkaanse onderdanen, aldus het ministerie van Buitenlandse zaken, Samenwerking en Marokkanen in het buitenland

De ambassade en consulaten hebben via Facebook gestrande Marokkanen opgeroepen om zich te melden. Voor een aantal van hen werd voor een verblijfplaats gezorgd, of nog voedsel en medische zorg. De consulaire diensten bestuderen elk dossier apart om de behoeften van de gestrande reizigers te beoordelen en een aangepaste oplossing te vinden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team