Zoeken

Ambassade van Marokko in Brussel opgeschud door seksschandaal

15 juli 2019 - 18:20 - Wereld

©

Een Marokkaanse diplomaat die op de ambassade van Marokko in Brussel werkt, is het middelpunt van een seksschandaal in België.

Assabah bericht dat het slachtoffer, een Marokkaanse vrouw die de Arabische taal onderwijst aan kinderen van Marokkanen in het buitenland, bij de Belgische politie aangifte van seksuele intimidatie tegen de diplomaat heeft gedaan.

De 34-jarige medewerker van de ambassade zou het slachtoffer in zijn bureau hebben uitgenodigd om haar vervolgens uit te vragen. De jonge vrouw, die voor de Hassan II stichting in België werkt, weigerde.

Nadat ze zijn avances bleef afwijzen maakte de diplomaat misbruik van zijn functie om haar contract met de Hassan II stichting te laten verbreken. Toen dat niet lukte zorgde hij ervoor dat ze niet meer in scholen maar in moskeeën lessen zou moeten geven. Daar moest ze tijdens haar werkuren een hoofddoek dragen, wat ze weigerde.

De vrouw besloot de ambassadeur van Marokko in België op de hoogte te brengen van de situatie. Ze kreeg echter geen antwoord op haar klacht. Ze stapte als gevolg naar de politie en kreeg ook de steun van meerdere verenigingen van Marokkanen in België.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team