Zoeken

Rechters Marokko dreigen met massaontslag

8 mei 2012 - 19:15 - Marokko

©

De Marokkaanse magistratenclub heeft zaterdag besloten om demonstraties te organiseren, om de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht te verkrijgen, zoals aangekondigd door Koning Mohammed VI in een toespraak op 20 augustus 2009.

Op 15 mei zullen 1800 rechters een zwarte armband dragen om de onafhankelijkheid te eisen van de rechterlijke macht en het parket-generaal ten opzichte van het Ministerie van Justitie. De rechters vinden namelijk dat deze bevoegdheden onder het gezag moet komen van de procureur-generaal van het Hof van Cassatie.

De rechters gaan nog andere acties ondernemen, namelijk de boycot van de activiteiten van het ministerie van Justitie. Ook dreigen ze ermee massaal ontslag te nemen als de regering niet reageert op hun grieven.

De magistraten vragen een daadwerkelijke uitvoering van de nieuwe Grondwet, en weigeren een politiek gebruik van hun functie of sociale en financiële situatie.

De Marokkaanse magistratenclub, opgericht in 2011 ondanks het verbod van het ministerie van Binnenlandse Zaken, wordt aangezien als de meest representatieve vereniging wat betreft justitie in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team