Zoeken

School in Marrakech wijst band af met studenten die niet vasten

12 mei 2021 - 16:20 - Gemeenschap

©

Een op sociale netwerken geplaatste video waarin te zien is hoe studenten in de buurt van een middelbare school in Marrakech het vasten verbreken voordat de aangegeven tijd is verstreken, is zo controversieel dat het bestuur van de school een verklaring heeft moeten afleggen.

In een verklaring verklaarde de directie van de middelbare school Taha Hussein in Marrakech, dat zij geen banden heeft met de tieners die in het openbaar het vasten hebben verbroken in de buurt van haar gebouwen. Volgens de school vonden de gebeurtenissen plaats op ongeveer 100 meter van het gebouw.

Het Taha Hussein College legt uit dat ze gebruik maken van educatieve en pedagogische middelen voor de bewustwording en integratie van de kwestie van het vasten tijdens de maand Ramadan, meldt Welovebuzz.

In veel landen is het sociaal onaanvaardbaar, zo niet volledig illegaal, om tijdens de vastenperiode van de Ramadan in het openbaar te eten. In Marokko is de islam de officiële godsdienst en is het verboden voor iedereen van wie bekend is dat hij tot de islamitische godsdienst behoort, tijdens de Ramadan op een openbare plaats het vasten schijnbaar te verbreken, zonder een door deze godsdienst erkende reden. Artikel 222 van het wetboek van strafrecht bestraft het met een gevangenisstraf van één tot zes maanden en een geldboete van 12 tot 120 dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team