Zoeken

Arrestaties in Casablanca wegens eten tijdens Ramadan

29 april 2022 - 09:00 - Marokko

©

De Marokkaanse politie heeft op woensdag 27 april in een café in Casablanca verschillende mensen gearresteerd op verdenking van het niet naleven van het vasten van de Ramadan.

Een groep jonge Marokkanen is door de politie gearresteerd nadat ze op sociale media en via berichten, hadden opgeroepen tot een bijeenkomst in een café in Casablanca, om hun vasten te verbreken. Klanten en werknemers van het café, dat zich in het centrum van Casablanca bevindt, werden gearresteerd te midden van een grote bijeenkomst van burgers.

Lees ook: Rabat verbiedt verkoop alcohol tijdens Ramadan

Meerdere gevallen van arrestaties wegens het verbreken van het vasten hebben de laatste jaren de voorpagina’s gehaald in Marokko, tot ongenoegen van een kleine groep activisten die opkomen voor het recht om niet te vasten. In april 2021 werd een jongeman door de rechtbank van Marrakech veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden en een boete van 500 dirham, omdat hij tijdens de maand Ramadan in het openbaar had gegeten.

Lees ook: Marokkaanse fenomeen "Tramdena" uitgelegd

In Marokko, waar de Islam de staatsgodsdienst is, bepaalt artikel 222 van het wetboek van strafrecht dat op het verbreken van het vasten in het openbaar, een gevangenisstraf van ten hoogste zes maanden staat en een boete die kan oplopen tot 120 dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team