Zoeken

Marrakech verliest geleidelijk zijn palmbomen

3 maart 2022 - 15:40 - Marokko

©

In Marrakech tast een natuurramp de palmbomen zodanig aan dat de okerkleurige stad haar pittoreske karakter dreigt te verliezen en in een stad van beton dreigt te veranderen. Milieuverenigingen en organisaties uit het maatschappelijk middenveld doen een beroep op de overheid om dringend actie te ondernemen.

Palmbomen in Marrakech worden met uitsterven bedreigd als gevolg van droogte en voortdurende daling van het grondwater. Het regent zelden en als gevolg daarvan sterven de palmbomen. Vorige week waren de inwoners van Djemaa el Fna getuige van een grote boom die omviel en een van de elektrische bussen die in de stad rijden ernstig beschadigde, meldt Al Akhbar.

Lees ook: Zagora: 2500 palmbomen door brand verwoest

De situatie baart milieuverenigingen en organisaties uit het maatschappelijk middenveld zorgen. Zij beweren dat zij ambtenaren van de stad hebben benaderd, maar geen antwoord hebben gekregen. Zij stellen dat lobbyisten uit de vastgoedsector het meest van deze situatie profiteren. Op basis van deze bevindingen roepen ze de plaatselijke autoriteiten op om dringend actie te ondernemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team