Zoeken

Toerisme Marokko: "meer vliegtuigen om marktaandeel terug te winnen"

31 mei 2022 - 16:20 - Economie

©

Het toerisme is in Marokko begonnen aan een opmars, maar die dreigt afgeremd te worden. Hamid Bentahar, voorzitter van de Marokkaanse Dienst voor Toerisme (CNT), die tevens voorzitter is van de toerismeraad in Marrakech, brengt de noodzaak om de luchtdiensten te versterken in de aandacht.

"Alles wat we voorspeld hebben komt nu uit. Sinds de recente afschaffing van de PCR-test neemt het aantal aankomsten en boekingen voortdurend toe. Maar dat de vraag nu zo groot is betekent in de eerste plaats dat we meer vliegtuigen moeten inzetten om ons marktaandeel terug te winnen. Er zijn nu al data waarop het aanbod verzadigd is omwille van een te grote vraag," zegt Hamid Bentahar in een interview met Media24.

Lees ook: Officieel: PCR-test niet meer verplicht om naar Marokko te reizen (update)

Om deze uitdaging aan te gaan, roept hij op om luchtvaartmaatschappijen en touroperators aan te moedigen meer vliegtuigstoelen aan te bieden. "Als we niet genoeg vliegtuigen voorzien, zal één van de bijkomende gevolgen zijn dat de prijzen van vliegtickets stijgen. Het is de wet van vraag en aanbod. En als dat gebeurt, dan lopen we het risico niet meer concurrerend te zijn", verklaart de CNT-voorzitter.

Lees ook: Marokko domineert ranglijst trendy bestemmingen in Afrika

Bentahar roept op om snel te handelen. "We moeten denken aan heel 2022 en zelfs 2023 en de komende jaren. De instelling van nieuwe routes en het plaatsen van Marokko op de planning van buitenlandse maatschappijen, zijn geen zaken die van de ene dag op de andere worden beslist. We moeten vandaag beginnen voor resultaten op middellange en lange termijn".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team