Zoeken

Zestien Marokkaanse luchthavens krijgen Airport Health Accreditation

18 september 2021 - 15:00 - Economie

©

Zestien luchthavens in Marokko hebben het label "Airport Health Accreditation" (AHA) gekregen van de Airports Council International (ACI) Business. Dat staat in het recente rapport van de nationale luchthavendienst ONDA voor de periode van 15 juni tot 31 augustus 2021. Het certificaat werd in het leven geroepen om de reizigers gerust te stellen wat betreft de veiligheid van de luchthavenfaciliteiten en de preventie van gezondheidsrisico’s.

De ONDA heeft via een rapport laten weten dat 16 luchthavens in het koninkrijk de gezondheidsaccreditatie van ACI hebben ontvangen. Het internationale accreditatieprogramma, dat door ACI is opgezet, beoordeelt de gezondheidsmaatregelen die door luchthavens worden gehandhaafd aan de hand van de aanbevelingen van de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie (ICAO) en van de beste praktijken in de sector.

Lees ook: Marokko wil beveiliging vliegtuigen op luchthavens versterken

De label die ACI toekent na een sanitaire audit, getuigt van de efficiëntie en de relevantie van het sanitaire protocol dat de ONDA in zijn luchthavens toepast. Het is ook bedoeld om de passagiers gerust te stellen en hun vertrouwen te versterken, door hen ervan te verzekeren dat de luchthavenzones veilig zijn en dat alle voorzorgsmaatregelen worden genomen om eventuele gezondheidsrisico’s te beperken.

"Deze erkenning bevestigt dat de Marokkaanse luchthavens alle nodige voorzorgsmaatregelen nemen om elk gezondheidsrisico te beperken, in overeenstemming met de aanbevelingen van de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie (ICAO) en de richtlijnen van de Airports Council International (ACI)," aldus de ONDA.

Lees ook: Mohammed V en Marrakech-Menara in top 10 beste Afrikaanse luchthavens

Het ONDA-personeel wil de hervatting van het luchtverkeer begeleiden met een strikte inachtneming van de coronamaatregelen en tegelijk de reizigers een geruststellend en hartelijk welkom geven en een gezonde reis via de Marokkaanse luchthavens garanderen.

Het gaat om de luchthavens Casablanca Mohammed V, Marrakech Ménara, Agadir-Al Massira, Rabat-Salé, Oujda-Angad, Fez-Saïs, Tanger Ibn Batouta, Ouarzazate, Nador El Aroui, Essaouira-Mogador, Al Hoceima-Chérif El Idrissi, Errachidia-Moulay Ali Chérif, Tetouan-Saniat R’mel, Dakhla, Laâyoune-Hassan I en Tan-Tan-Plage Blanche.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team