Zoeken

Bestemming Marokko hit op Brussels Airport

11 september 2021 - 10:40 - Economie

©

Marokko, Spanje, Griekenland, Italië en Frankrijk, behoren tot de meest populaire bestemmingen in België. Brussels Airport heeft vorige maand dan ook een zeer goede prestatie kunnen neerzetten.

Volgens Brussels Airport blijven Griekenland (89% van 2019) en Marokko (133% van 2019) "het goed doen", meldt Belga. In augustus waren de populairste bestemmingen Spanje, Griekenland, Italië, Marokko, Turkije, Portugal, Frankrijk, Duitsland, de VS en Zwitserland. In totaal reisden er vorige maand 1.469.406 passagiers via Brussels Airport, tegenover 570.000 passagiers in augustus 2020. Dat is een sterke toename van het verkeer voor Brussels Airport. In vergelijking met augustus 2019 betekent dit cijfer echter een aanzienlijke daling (meer dan 2,6 miljoen passagiers reisden dat jaar via de luchthaven). Het aantal passagiers is in de loop van juli en augustus geleidelijk toegenomen. In totaal werden 2,7 miljoen passagiers geregistreerd.

Lees ook: Brussels Airport profiteert van heropening Marokkaanse grenzen

Ook de groei van het vrachtvolume heeft zich in augustus voortgezet (+35% ten opzichte van 2020). De groei van het luchtvrachtvervoer (+34%) is waar te nemen in alle drie de segmenten, namelijk full cargo (+40%), expressdiensten (+17%), "maar ook het vervoer van vracht aan boord van passagiersvluchten (+76%). Dit blijft zich verder herstellen dankzij de toename van het aantal passagiersvluchten, ook al liggen deze volumes nog 33% onder de volumes van augustus 2019", meldt Brussels Airport.

Lees ook: Brussels Airport biedt deze zomer vluchten naar Marokko aan

"We zitten nog niet aan de 5,3 miljoen van een normale zomer, maar het vertrouwen in reizen is zich aan het herstellen en deze zomer is opnieuw aangetoond dat dit, met vaccinatie en/of testen, ook veilig kan gebeuren", zegt Arnaud Feist, de topman van Brussels Airport in een verklaring.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team