Zoeken

Verdachte olijfolie in beslag genomen in Casablanca

10 juli 2021 - 17:40 - Marokko

©

In Casablanca zijn twee olijfoliehandelaren gearresteerd die frauduleuze olijfolie verkochten voor de onwaarschijnlijke prijs van één dirham per fles. De gerechtelijke politie is een onderzoek gestart waaruit onder andere moet blijken of de verkochte olie schadelijk is voor de gezondheid.

De Nationale Veiligheidsdienst DGSN heeft laten weten de handel in olijfolie van dubieuze kwaliteit op het spoor te zijn gekomen dankzij berichten die via sociale media werden verspreid. Nu de twee handelaren zijn gearresteerd moet uit verder onderzoek blijken wat de herkomst is van de olie die voor de zeer lage prijs van één dirham per fles werd verkocht.

Lees ook: Marokko: 18 ton Algerijnse dadels in beslag genomen

Na de arrestatie heeft de politie een inval gedaan bij een magazijn van de olijfoliehandelaren. Hier werden 2200 kleine flesjes gevonden met daarin de olijfolie die ongeschikt zou zijn voor consumptie. Ook is gebleken dat de arrestanten niet beschikten over een vergunning van de Marokkaanse Warenautoriteit (ONSSA) om de olie te mogen verkopen.

In een persbericht meldt de DGSN dat de inhoud van de flesjes wordt geanalyseerd om vast te stellen of de olie schadelijk is voor de gezondheid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team