Zoeken

Marokko: zaak Franse "schapendoder" duikt opnieuw op

6 april 2023 - 09:00 - Marokko

©

De rechtszaak van de Fransman Michel S. die een maand gevangenisstraf had gekregen omdat hij in mei 2020 de kudde schapen van een jonge herder op een brute manier met zijn auto had gedood op het David-strand bij Mohammedia, duikt opnieuw op. Deze keer is hij zelf de aanklager.

De zaak van de Fransman Michel S. is nog niet afgesloten. Hij werd vrijgelaten uit de gevangenis na het uitzitten van zijn celstraf van een maand en het betalen van een boete van 20.000 dirham als schadevergoeding. Hij heeft zonder succes een rechtszaak aangespannen tegen Mohammed Zerhani, de jongeman die het bloedbad van de schaapskudde in beeld heeft gebracht.

Lees ook: Marokko: Fransman die schaapskudde doodreed vrijgelaten

De ex-pizzaiolo van de Club des Pins aan het strand van Assanaoubar (ook bekend als het Davidstrand), beschuldigde Mohammed ervan hem te hebben beledigd en met de dood te hebben bedreigd. Maar het openbaar ministerie besloot de zaak te sluiten.

Lees ook: Marokko: buitenlander opgepakt voor met opzet doodrijden schaapskudde kind (video)

De Fransman is ontevreden over de uitkomst van zijn klacht en diende recent een nieuwe klacht in tegen Mohammed Zerhani, voor dezelfde beschuldigingen. Zijn klacht is ontvankelijk geacht, meldt Le360. De zaak wordt behandeld door de rechtbank van eerste aanleg in Benslimane.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team