Zoeken

Marokko: Fransman die schaapskudde doodreed laat opnieuw van zich horen

18 juli 2020 - 12:25 - Marokko

©

De Fransman die in mei dit jaar een schaapskudde in de regio van Mohammedia had doodgereden, heeft besloten om aangifte te doen tegen de man die hem had gefilmd toen hij de dieren aanreed.

Simohammed Zerhani filmde de hele scene, ook toen de Fransman de jonge herder bedreigde, en deelde de beelden op sociale media. Het filmpje zorgde voor verontwaardiging en behaalde de media.

TelQuel bericht dat Zerhani donderdag door de koninklijke gendarmerie in Mansouria was gehoord wegens doodsbedreigingen en beledigingen.

Zerhani reageerde na zijn verhoor verrast op de beschuldigingen die door de Fransman tegen hem werden geuit. Hij stelt zelf door de Fransman te zijn bedreigd omdat hij alles op beeld had vastgelegd. "Ik heb geen aangifte gedaan omdat ik enkel wilde tonen wat dat kind had meegemaakt. Ik begrijp de redenen van deze klacht drie maanden na de feiten niet. Ik heb deze man uiteraard nooit bedreigd."

De Fransman was medio mei tot één maand gevangenisstraf, een boete van 500 dirham en een schadevergoeding van 20.000 dirham veroordeeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team