Zoeken

Marokko: buitenlander opgepakt voor met opzet doodrijden schaapskudde kind (video)

4 mei 2020 - 12:00 - Marokko

©

Een Fransman is afgelopen zaterdag op een strand bij Mohammedia gearresteerd voor het doodrijden van een schaapskudde die op zijn veld stond te grazen en door een kind werd bewaakt.

Beelden van de woedende man die met zijn grijze auto op de kudde inrijdt op een stuk grond waarvan hij de eigenaar is nabij het David strand, schokten Marokko.

Het kind dat de kudde leidde, keek wanhopig toe hoe zijn dieren doodvielen onder de wielen van het voertuig. Na de dieren te hebben doodgereden reed de Fransman naar de jonge herder toe, opende het ruit en riep "Ren voordat hetzelfde met jou gebeurt als met de schapen!".

Volgens de inwoners van de regio werkt de dader als pizzaiolo in een club op het strand van Essanaoubar. Hij zou meerdere gronden in de regio bezitten. Het zou ook niet de eerste keer zijn dat hij zijn eigendom op gewelddadige wijze beschermt.

De burenvereniging van het David strand steunt de jonge herder en heeft een advocaat gecontracteerd om hem te beschermen. Een Marokkaanse dierenvereniging heeft zich intussen ook burgerlijke partij gesteld.

Bladna.nl