Zoeken

Marokko: wereld-Marokkanen bouwen school, autoriteiten verbieden opening

19 augustus 2019 - 19:20 - Marokko

©

In de landelijke gemeente Zaouiate Ahensal in de provincie Azilal hebben in het buitenland gevestigde Marokkanen de bouw van een basisschool gefinancierd. Maar of de school ooit haar deuren zal openen is niet zeker.

De NGO "Choisir d’Agir" zorgde voor het belangrijkste deel van het project: de financieringen vinden om de openbare school te bouwen. Die vonden ze bij wereld-Marokkanen uit de regio. Maar nu de school er is weigeren de autoriteiten mee te werken.

Volgens de verantwoordelijken van de organisatie weigert de Regionale directie voor Onderwijs aan de school een vergunning toe te kennen om les te kunnen geven. De NGO hoopte dat de school in september haar deuren zou openen, maar de kans dat dat gebeurt erg laag.

Zeker 25 kinderen wachten om zich voor het nieuw schooljaar in te schrijven. Deze kinderen moeten nu soms tot 14 kilometer in de bergen afleggen om naar school te gaan, dit met temperaturen van soms -15 graden in de winter.

Youssef Mellouki, voorzitter van de NGO, vertelde aan HuffPost dat de autoriteiten hun besluit weigeren te rechtvaardigen. De organisatie opende in oktober vorig jaar al een kleuterschool in de regio, zonder dat dat problemen opleverde. Een twintigtal kinderen zijn er ingeschreven.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team