Zoeken

Marokko 83e in Global Knowledge Index

27 december 2020 - 17:00 - Marokko

©

Marokko bezet de 83e plaats van de 138 landen in de Global Knowledge Index (GKI) van 2020. Het koninkrijk staat net onder Tunesië (82ᵉ) en ver boven Algerije (103ᵉ).

De ranglijst is opgesteld door het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNDP), in samenwerking met de kennis-stichting Mohamed ben Rachid Al Maktoum.

De lijst wordt sinds 2017 jaarlijks opgesteld en volgt de prestaties van landen op het gebied van kennis met betrekking tot zeven hoofdgebieden. Dit betreft pre-universitair onderwijs, technisch- en beroepsonderwijs en opleiding, hoger onderwijs, onderzoek, ontwikkeling, innovatie, informatie- en communicatietechnologieën, de economie en de favorabele aard van de algemene omgeving.

Finland staat 3ᵉ op de wereldranglijst, achter de Verenigde Staten en Zwitserland die de ranking aanvoert. Frankrijk staat op de 20ᵉ plaats, ver achter Japan 12ᵉ en Duitsland 11ᵉ. De Verenigde Arabische Emiraten staan op de eerste plaats van de Arabische landen en de Seychellen is het eerste Afrikaanse land, met de 50e plaats.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team