Zoeken

Noord-Afrikaans meisje (11) overlijdt door medische fout in Frankrijk

28 mei 2020 - 16:00 - Wereld

©

Een meisje met Noord-Afrikaanse roots is woensdag in het ziekenhuis van Montpellier in Frankrijk overleden nadat een verpleegster haar een dodelijke dosis adrenaline toediende.

Het jonge slachtoffer was door haar moeder naar het ziekenhuis van Sète gebracht met ernstige buikklachten. Ze werd er onder toezicht geplaatst en kreeg Spasfon pijnstillers.

Een verpleegster die het kind enkele uren later een nieuwe dosis pijnstillers moest geven vergiste zich en diende haar 5 mg adrenaline toe. Het meisje begon te trillen en bloed over te geven. Haar hart ging door de adrenaline veel te snel kloppen.

De dokters hadden ruim twee uur nodig op haar te reanimeren. Het kind werd in coma naar het ziekenhuis van Montpellier overgebracht. Daar overleed ze een dag later.

Een oudere zus van het meisje bracht het verhaal naar buiten. Toen ze een bericht op Facebook deelde om de moslimgemeenschap te vragen om voor haar zusje te bidden, was het kind nog levend. De familie van het jonge slachtoffer gaat aangifte doen tegen het ziekenhuis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team