Zoeken

Marokko gaat in 2024 bevolking tellen

22 november 2021 - 10:40 - Marokko

©

Marokko gaat in 2024 een nieuwe volkstelling verrichten. De vooronderzoeken voor deze nieuwe telling van de Marokkaanse bevolking zijn volgens de Hoge Planning Commissie (HCP), reeds afgerond.

Assabah bericht dat diensten van de HCP reeds al het voorbereidende werk afgerond hebben, voor de algemene bevolkings- en woningtelling die in 2024 zal plaatsvinden.

Lees ook: Marokko heeft ruim 33,8 miljoen inwoners

"De HCP zal het GPS-systeem gebruiken om kaarteenheden te verbinden met volkstellingsgebieden, datasites, woonplaatsen en bedrijfspanden", verklaarde Hoge Commissaris voor Planning Ahmed Lahlimi, voor de financiële commissie in het Parlement.

Volgens Lahlimi hield het voorbereidend werk een verdeling en afbakening in van de geografische gebieden. Daarvoor gebruikte de HCP een geïntegreerd computersysteem. Voor de telling zullen bovendien moderne satellieten worden gebruikt, alsook centrale servers en nieuwe software die door Marokko werden aangekocht voor de volkstelling.

Lees ook: Marokko stuurt 88.000 ondervragers het land in voor volkstelling

Lahlimi benadrukte verder dat de gegevens van de HCP geloofwaardig en conform aan de internationale normen zijn. Een verwijzing naar de cijfers die door zijn afdeling worden gepubliceerd en gegevens van andere instellingen zoals de regering, Bank Al-Maghrib of nog de Wereldbank.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team