Zoeken

Marokko plaatst veterinaire grensinspectieposten te Melilla

17 oktober 2011 - 15:37 - Marokko

©

Marokko gaat veterinaire grensinspectieposten installeren aan de grens met Melilla, om zuivelproducten en vlees bestemd voor Spaanse enclave, te controleren. De bedoeling is de zware boetes te voorkomen die worden opgelegd door Spanje en die tot 500 euro kunnen gaan, een groot bedrag voor de Marokkanen die van deze handel leven.

De Marokkaanse parlementariër Yahya Yahya zegt dat de gemeente Bni Nsar de Marokkaanse autoriteiten heeft gevraagd om dit probleem op te lossen, op verzoek van de moslims in Melilla, die er de voorkeur aan geven zuivelproducten en vlees uit Marokko te consumeren.

Yahya Yahya heeft ook al een meeting gehad met functionarissen van het Ministerie van Landbouw, die zeggen bereid te zijn aan een oplossing te werken, aldus de MP aan het Spaans persbureau Europa Press.

Technische comités van de Nationale voedselveiligheid zullen binnenkort worden gevestigd aan de grenzen van Ferkhana, Barrio Chino en Bni Nssar, met als missie het controleren en certificeren van alimentatie betrokken door dit verbod, voor ze de enclave binnen mogen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team