Zoeken

Einde Marokkaans avontuur Hervé Renard?

6 juli 2019 - 13:40 - Sport

©

De vroege uitschakeling van Marokko op de Afrika Cup 2019 na de nederlaag tegen Benin op vrijdag, betekent hoogstwaarschijnlijk ook het einde van de missie van bondscoach Hervé Renard in het koninkrijk.

Op sociale media wordt de uitschakeling van Marokko in de 8e finale van het kampioenschap tegen Benin, dat als een zwak team wordt beschouwd, een "vernedering" genoemd. Het is de eerste keer dat Benin zich voor de 8e en nu voor de halve finale plaatst op de Afrika Cup.

Het lukte bondscoach Hervé Renard niet om zijn team tot de finale te brengen. Van de Fransman werd veel verwacht in Marokko, met name omdat hij in het verleden al de Afrika Cup won met Zambia en Ivoorkust. Bij zijn aankomst in Marokko had hij het elftal nieuw leven ingeblazen maar de prestaties van de Atlas Leeuwen namen in de afgelopen maanden sterk af. Marokko verloor net voor het kampioenschap ook twee oefenduels tegen Gambia en Zambia.

Naast Hervé Renard wordt verwacht dat enkele grote namen van het Marokkaans elftal het einde van hun internationale carrière aankondigen. Karim El Ahmadi is de eerste die stopt als international. Dat liet hij zelf al enkele dagen geleden aan de media weten. Ook Mbark Boussoufa, Medhi Benatia en Nordin Amrabat stoppen naar verwachting.
De komende dagen zullen dus gespannen en druk zijn voor de Marokkaanse voetbalbond, maar ook voor de Atlas Leeuwen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team