Zoeken

Bondscoach Hervé Renard: "Ik ben verantwoordelijk voor deze nederlaag"

6 juli 2019 - 15:30 - Sport

©

Hervé Renard kon met moeite zijn emotie bedwingen tijdens de persconferentie na de nederlaag van de Atlas Leeuwen tegen Benin en de uitschakeling van Marokko in de 8e finale van de Afrika Cup 2019.

De Fransman, die weet dat zijn dagen bij het Marokkaans elftal geteld zijn, verklaarde dat op het juiste moment zal worden gesproken over zijn toekomst bij de Atlas Leeuwen.

"Wanneer je coach bent moet je kalm blijven. Ik ga niemand de fout geven. Het is spijtig, maar wanneer we naar het hotel terugkeren zullen we onze spullen moeten inpakken. Wat mij betreft zal een besluit over mijn vertrek of niet van bij de Atlas Leeuwen op het juiste moment worden genomen. Ik bedank iedereen die ons de afgelopen drie jaar heeft gesteund. We moeten ons de goede momenten die we samen hebben doorgebracht herinneren.", aldus de bondscoach.

Op een vraag over Hakim Ziyech verklaarde Renard tevens dat hij een keuze had gemaakt. "Ziyech was perfect tijdens de voorbereiding. Tijdens de groepsfase daalde zijn niveau. Ik heb keuzes gemaakt, die moet ik nu accepteren." Ziyech miste onder meer een strafschop in de 94e minuut van de wedstrijd tegen Benin.

Over de wedstrijd zelf verklaarde de Fransman: "We wisten dat de wedstrijd moeilijk zou zijn en we waren goed voorbereid. Maar we hebben gefaald in het vinden van juiste oplossingen. Ik ben verantwoordelijk voor deze nederlaag en ik zeg het hoog en luid."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team