Zoeken

Marokkaanse voetbalbond bespreekt ontslag Hervé Renard

9 juli 2019 - 15:30 - Sport

©

De middelmatige prestaties en de uitschakeling van de Atlas Leeuwen in de 8e finale van de Afrika Cup 2019 zullen naar verwachting het vertrek van bondscoach Hervé Renard als gevolg hebben.

De Marokkaanse voetbalbond heeft deze week een meeting gepland om het ontslag van de Fransman te bevestigen.

Volgens Al Massae heeft voetbalbondbaas Fouzi Lekjaa al een ontmoeting gehad met Hervé Renard in Egypte. Dat gebeurde net na de nederlaag van Benin. Lekjaa probeerde te begrijpen wat tot de vroege uitschakeling van Marokko had geleid.

Hervé Renard staat nog tot 2022 onder contract met de Marokkaanse voetbalbond, maar zijn vervanging staat bijna vast. Hij behaalde zijn objectieven met de Atlas Leeuwen niet. De voetbalbond verwachtte namelijk een plaats in de finale van het Afrikaans kampioenschap en had hem daar alle middelen voor gegeven, aldus Lekjaa.

De voetbalbond is over het algemeen weinig tevreden met de prestaties van Renard sinds zijn benoeming tot bondscoach. Het lukte hem Marokko te kwalificeren voor het Wk-2018 en voor de Afrika Cups in 2017 en 2019, maar hij faalde om een titel binnen te halen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team