Zoeken

Marokko versterkt grensbeveiliging met high-tech investeringen

25 oktober 2023 - 13:00 - Marokko

©

Marokko werkt aan het verder beveiligen van zijn grenzen. In dit kader heeft het contracten ter waarde van 2,4 miljoen euro afgesloten met Spanje.

Als onderdeel van dit akkoord zullen onder meer 200 nachtzichtbrillen en 190 thermische camera’s aan Marokko geleverd worden. Het gedeelte van het contract betreffende thermische camera’s, met het Marokkaanse bedrijf "Poly Services-Traduction", na uitsluiting van een Bulgaars bedrijf en een joint venture wegens overschrijding van de toegestane prijslimiet, ligt volgens een officiële verklaring op schema. Het gedeelte met betrekking tot nachtzichtbrillen ondervindt daarentegen enkele problemen, met name de voorgestelde prijzen die de maximale toegestane prijs overschrijden, meldt Hespress.

Lees ook: Marokko zet aanzienlijke middelen in om grenzen te controleren

De levering van diverse soorten uitrusting, waaronder terreinwagens, vrachtwagens en veiligheidsapparatuur voor grenscontrole, die uiteindelijk tot doel hebben illegale doorgangen en collectieve grensoverschrijdingen te voorkomen, is ook voorzien in het kader van deze contracten.

Lees ook: Marokko verscherpt veiligheid aan grenzen met Algerije

De overeenkomsten zijn een initiatief van het International and Ibero-American Foundation for Administration and Public Policies (FIIAPP), opgericht in 1997 en voorgezeten door de vicepremier van de Spaanse regering, en de ministers van Buitenlandse Zaken, Justitie, en Volksgezondheid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team