Zoeken

Koninklijke Gendarmerie versterkt vloot met Amerikaanse high-performance patrouilleboten

21 oktober 2023 - 23:00 - Marokko

©

De Marokkaanse Koninklijke Gendarmerie heeft vier high-performance 52 Fearless Super Interceptor patrouilleschepen ontvangen van de Amerikaanse scheepsbouwer Metal Shark. De schepen zullen worden gebruikt in de strijd tegen criminaliteit op zee.

Het in militaire zaken gespecialiseerde forum FAR-Maroc meldt op Facebook dat de Koninklijke Gendarmerie al een model van de 52 Fearless Super Interceptor had. De Koninklijke Marine had ook 10 van deze eenheden aangeschaft als onderdeel van de militaire samenwerking tussen Marokko en de Verenigde Staten, voegt dezelfde bron toe.

Lees ook: VS schenken 500 tanks aan Marokko

De 52 Fearless Super Interceptor werd ontwikkeld als reactie op de groeiende vraag naar grotere en snellere onderscheppingsvaartuigen. het biedt een groter bereik en betere zeewaardigheid, kan op volle zee varen, topsnelheden bereiken van 70 knopen en een kruissnelheid van 50 knopen gedurende meer dan 12 uur aanhouden.

Lees ook: Marokko versterkt militaire macht: focus op Turkse Akinci

Als een configureerbaar platform ontworpen voor missies variërend van drugbestrijding tot bescherming van economische zones, evenals andere maritieme wetshandhavingstaken, is de 52 Fearless Super Interceptor verkrijgbaar in meerdere vooraf ontworpen configuraties met verschillende opties meldt Nauticexpo.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team