Zoeken

Marokko verscherpt veiligheid aan grenzen met Algerije

30 juni 2022 - 19:00 - Wereld

©

Na de poging afgelopen vrijdag van zo’n 2000 migranten om Melilla binnen te komen, heeft Marokko besloten de militaire maatregelen aan zijn grenzen met Algerije verder aan te scherpen. Algerijnse criminele netwerken zouden achter een "lucratieve smokkeloperatie zitten, gecombineerd met het medeplichtige stilzwijgen van de Algerijnse autoriteiten".

Het doel is de grenscontrole te verbeteren en steun te verlenen aan andere krachten ter plaatse, waaronder hulpverleners, om de massale komst van illegale migranten vanuit het Algerijns grondgebied te voorkomen. Uit onderzoek is gebleken dat de illegale migranten die bij de gewelddadige aanval aan de grens van Melilla betrokken waren, vanuit Algerije Marokko zijn binnengekomen, meldt de website Maghreb-Intelligence.

Lees ook: Bestorming Melilla: Marokko bevestigt dood politieagent

De toevloed van migranten - hoofdzakelijk Soedanezen uit Darfur - in Melilla, zou een diplomatiek waarschuwingssignaal zijn van de Algerijnse autoriteiten, die de normalisatie van de betrekkingen tussen Marokko en Spanje nog steeds niet hebben verwerkt. Dit is een kwestie die Rabat en Algiers, dat het Polisario steunt, nog steeds verdeelt.

Lees ook: NAVO overweegt Sebta en Melilla tegen Marokko beschermen

Er is vastgesteld dat Soedanezen uit Darfur door Algerije reizen en dan in groten getale op verschillende plaatsen in het oosten van Marokko terechtkomen. Algerijnse criminele netwerken zouden achter deze "sappige handel" zitten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team