Zoeken

Marokko: vermiste leerlingen in Zagora gevonden, een van hen gearresteerd

3 februari 2024 - 08:00 - Marokko

©

De vijf leerlingen die sinds 24 januari vermist waren in Zagora zijn teruggevonden in de buurt van de Kissan berg, nabij de gemeente Taftechna. Een van hen werd gearresteerd op verdenking van seksueel misbruik.

Vier dagen na hun verdwijning in Zagora werden de vijf leerlingen (drie meisjes tussen 14 en 17 jaar en twee jongens - één van 19 jaar en de andere minderjarig) gevonden in een verlaten gebied bij de Kissan berg aan de rand van de gemeente Taftechna.

Lees ook: Zorgwekkende verdwijning van vijf scholieren in Zagora (video)

Toen ze woensdag door de Koninklijke Gendarmerie werden voorgeleid aan de openbare aanklager van het Hof van Beroep van Ouarzazate, beschuldigden de meisjes de twee jongens van aanranding. Na te zijn gehoord werd de 19-jarige student donderdag in voorlopige hechtenis genomen in afwachting van zijn proces, meldt Al3omk. De minderjarige jongen werd onder toezicht geplaatst.

Lees ook: Meisje (12) met shirt van Achraf Hakimi vermist in Londen

De vijf leerlingen, twee uit de douar Tighz en drie uit de douar Tamlalt, verdwenen in de nacht van woensdag op donderdag 25 januari. Ze vertelden aan hun families dat ze bijles gingen volgen op hun school. Na hun verdwijning startte de Koninklijke Gendarmerie in Zagora een onderzoek om hen terug te vinden, met de hulp van hun families en klasgenoten.

Bladna.nl