Zoeken

Zorgwekkende verdwijning van vijf scholieren in Zagora (video)

29 januari 2024 - 21:00 - Marokko

©

In de regio Zagora in Marokko zijn sinds donderdag vijf scholieren vermist. Lokale autoriteiten zijn druk bezig met het opsporen van deze leerlingen.

De vijf scholieren, drie meisjes en twee jongens tussen de 14 en 17 jaar oud, zijn afkomstig uit de douars Tighz en Tamlalt en zijn ingeschreven op de Ibn Rochd middelbare school. Ze verdwenen in de nacht van woensdag op donderdag, nadat ze hun huizen hadden verlaten om naar verluidt bijles te volgen op school, aldus lokale bronnen tegenover Al3omk.

Lees ook: Berichten over verdwijning Marokkaanse studenten in Londen ontkracht

De tieners hadden geen geld of mobiele telefoons bij zich toen ze verdwenen, wat suggereert dat een derde partij betrokken kan zijn bij deze gezamenlijke verdwijning. De Koninklijke Gendarmerie van Zagora is een onderzoek gestart naar de vermiste leerlingen, in samenwerking met hun families en klasgenoten.

Een van de vermiste meisjes liet een afscheidsbrief achter voor haar familie, waarin ze haar beslissing aankondigde om op zoek te gaan naar een betere toekomst, zonder verdere details over haar bestemming. Een ander meisje liet ook een brief achter voor haar familie, waarin ze om vergeving vroeg en haar besluit om te emigreren aankondigde.

Lees ook: Mysterieuze verdwijning uit 2012 opgelost door politie Tetouan

Na het lezen van deze brieven hebben de families de autoriteiten en de Koninklijke Gendarmerie gealarmeerd over hun verdwijning. De twee meisjes die brieven aan hun families schreven, zijn vriendinnen en brachten veel tijd samen door, aldus een goede vriendin van hen. De families roepen iedereen die informatie heeft over de vermiste tieners, op om contact met hen of de autoriteiten op te nemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team