Zoeken

Marokko verlengt coronamaatregelen met twee weken

30 maart 2021 - 13:10 - Marokko

©

Marokko heeft vanaf vandaag, dinsdag 30 maart 2021, de restrictieve maatregelen die zijn genomen in de strijd tegen het coronavirus met twee weken verlengd. De maatregelen lopen nu tot 15 april.

Volgens een verklaring van de Marokkaanse regering werd dit besluit genomen op aanbeveling van de wetenschappelijke en technische commissie die toezicht houdt op de epidemische situatie in Marokko. Volgens de commissie moeten de restrictieve maatregelen worden gehandhaafd om een nieuwe besmettingsgolf te voorkomen.

Het besluit is een direct gevolg van de ontdekking van meerdere varianten van het coronavirus in Europese landen. De regering roept de bevolking op om waakzaam te blijven en de genomen maatregelen te blijven naleven.

Sinds het begin van de pandemie in maart vorig jaar raakten 494.756 mensen besmet met het coronavirus in Marokko. 8807 mensen overleden aan de gevolgen daarvan. In het koninkrijk is een grote vaccinatiecampagne aan de gang. Tot maandag 29 maart kregen 4.302.897 een eerste dosis van het vaccin en 3.455.603 de tweede dosis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team