Zoeken

Marokko vreest derde coronagolf

31 maart 2021 - 19:20 - Marokko

©

Na enkele rustige dagen is het aantal nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen twee weken in Marokko met 6,4% toegenomen. Deze stijging werd dinsdag in Rabat bekendgemaakt door het hoofd van de afdeling overdraagbare ziekten van het directoraat epidemiologie en ziektebestrijding, Abdelkrim Meziane Belfquih.

Tijdens de presentatie van het tweemaandelijkse rapport over de epidemiologische situatie in het koninkrijk legde de expert uit dat de situatie meer waakzaamheid en respect vereist voor de preventieve maatregelen. De huidige vaccinatiecampagne mag niet leiden tot een versoepeling van de naleving van de preventieve maatregelen.

Het aantal actieve gevallen is in de afgelopen twee weken met -20,1% gedaald, van 4237 naar 3364. Het aantal ernstige gevallen steeg daarentegen met 4,5%, van 401 naar 419. Het reproductiegetal van het coronavirus bleef in dezelfde periode stabiel op 1,06.

Meziane Bellefquih verheugde zich tevens over het vlot verloop van de vaccinatiecampagne, die al dertien weken aan de gang is. Hij herinnerde er ook aan dat het ministerie van Volksgezondheid het nodige doet om zo snel mogelijk nieuwe vaccins te ontvangen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team