Zoeken

Marokko verhoogt export bouwmaterialen

21 maart 2023 - 16:00 - Economie

©

Marokko kan zijn export van bouwmaterialen verzesvoudigen. Dit is de conclusie van een studie van het Marokkaanse Wisselkantoor.

De belangrijkste conclusie van de studie "De bouwmaterialensector: prestaties en ontwikkelingsmogelijkheden" van het Marokkaanse wisselkantoor, is dat Marokko zijn uitvoer van bouwmaterialen zou kunnen verzesvoudigen, tot een jaarlijkse stroom van ongeveer 3 miljard dollar. Een aantal concurrerende landen zoals Portugal, Turkije, Frankrijk, Spanje en Egypte, hebben dit exportniveau al overschreden en andere landen voeren reeds meer dan drie keer de hoeveelheid uit die Marokko momenteel bereikt.

Lees ook: Marokko: invoer stijgt, uitvoer daalt

"De studie stelt ook dat de uitgevoerde volumes van bouwmaterialen door sommige concurrenten of partners van Marokko al op veel hogere niveaus liggen. Het rapport toont ook aan dat Marokko in staat is om een groot deel van zijn 21 miljard dirham aan invoer van bouwproducten en materialen om te zetten in lokale productie", leest men de officiële website van het Wisselkantoor.

Lees ook: Marokko wil groene waterstof exporteren naar EU

De concretisering van deze ambities zou een aanzienlijke impact hebben op de nationale economie maar vergt ook inspanningen. Daarom beveelt het Marokkaanse Wisselkantoor aan om de industrie te richten op de transformatie van haar processen, de fabricage van producten met een hoge technologische waarde en de ontwikkeling van partnerschappen tussen de publieke en private sector om meer exportmarkten te veroveren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team