Zoeken

Marokko daalt op lijst belangrijkste leveranciers Rusland

6 mei 2023 - 22:00 - Economie

©

De export van Marokkaanse groenten en fruit naar Rusland is dusdanig gedaald dat Marokko volledig uit de top 15 van exporteurs naar het land van Vladimir Poetin is verdwenen.

In 2019 bedroeg de export van landbouwproducten naar Rusland bijna 3 miljard dirham. Deze export is in de afgelopen jaren echter zeer sterk gedaald, tot minder dan 1 miljard dirham, waardoor het koninkrijk niet meer in de top 15 van exporteurs naar Rusland staat. Dat blijkt uit recent gepubliceerde statistieken van EastFruit. Ondanks deze opmerkelijke daling blijft het onduidelijk of Marokko het beleid van het Westen heeft gevolgd door minder met Rusland te handelen.

Lees ook: De moeilijke evenwichtsoefening van Marokko in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne

Turkije, China en Ecuador staan bovenaan de lijst van exporteurs van groenten en fruit naar Rusland. Deze drie landen behalen samen een omzet van ruim 5 miljard dirham. Egypte en Zuid-Afrika zijn de enige Afrikaanse landen die in de top 15 staan. Ze behouden min of meer hun plaats, respectievelijk op de zesde en negende plaats met 400 miljoen en bijna 300 miljoen dollar aan export naar Rusland. Litouwen en Georgië sluiten de top 15 af.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team