Zoeken

Marokko vergemakkelijkt leven projectontwikkelaars

12 mei 2022 - 12:20 - Marokko

©

Om het leven van projectontwikkelaars te vergemakkelijken heeft Marokko de teksten over de conformiteit van bouwplannen in steden bijgewerkt.

Een document van het Nationaal Agentschap voor Landbescherming, Kadaster en Cartografie (ANCFCC), regelt de situatie van gebouwen die niet in overeenstemming zijn met de bouwplannen.

Lees ook: Marokkaanse vastgoedsector terug op gang

Als reden voor de herziening van de teksten werden de moeilijkheden aangevoerd die sommige eigenaars en projectontwikkelaars ondervonden bij het in overeenstemming brengen van de werkelijke situatie van het gebouw met de bouwplannen en van de ontwerpen van deze gebouwen aan het systeem van mede-eigendom, aldus het document.

Door middel van het ondertekende memorandum zullen passende oplossingen voor deze situatie worden gevonden, de bestaande procedures worden vereenvoudigd en de knelpunten worden opgelost om deze eigendommen in de economische kringloop te brengen, benadrukte de autoriteit.

Lees ook: Casablanca: stadseigendommen tegen dumpingprijzen

Bij de gedecentraliseerde diensten wordt een beroep gedaan op de naleving van de voorschriften van dit memorandum, terwijl zij tegelijkertijd werk maken van de coördinatie bij de verspreiding van de bovengenoemde toepassingsmogelijkheden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team