Zoeken

Marokkaanse vastgoedsector terug op gang

9 mei 2022 - 19:40 - Economie

©

Na een aantal moeilijke maanden als gevolg van de Covid 19 pandemie, lijkt de onroerend goed sector in Marokko weer op gang te komen met bemoedigende cijfers.

Het aantal geproduceerde eenheden in 2021 bedraagt precies 259.167. Producten die bedoeld zijn om leningen voor onroerend goed veilig te stellen of de aankoop van een huis of grond te financieren, nemen toe. Ondanks de stijgende grondstoffenprijzen en andere onzekerheden die op het ogenblik voor tekorten in het aanbod zorgen, blijft de vraag groot, tot grote geruststelling van de beroepsbeoefenaars in de sector.

Lees ook: Marokko: halal financiering stimuleert vastgoedmarkt

Het dagblad Le Quotidien meldt dat "de onroerend-goedsector de sector is die zich uit de crisis heeft gewerkt, want de cijfers laten een tendens zien om de crisis te boven te komen". Het aantal geproduceerde woningen steeg vorig jaar met 1% ten opzichte van 2020. Daarentegen daalde de start van nieuwe projecten met 2,4%.

Wat de financiering betreft, bereikten de aanvullende leningen voor onroerend goed 6,8 miljard dirham, +2,4% in 2021, bijna hetzelfde niveau als het voorgaande jaar, meldt Les Inspirations Éco. Het blad stelt dat "deze tendens een toename van 4,7% in leningen voor huisvesting en een afname van 7,9% in de financiering voor de ontwikkeling van onroerend goed omvat".

Lees ook: Marokko beschermt grond tegen buitenlanders

Met de verbetering van de epidemiologische situatie en de gedeeltelijke opheffing van beperkende maatregelen, was er "in 2021 een herstel van de cementverkoop met een opleving van 14,8%, na een daling van 10,7% in 2020, als gevolg van de toename van de verkoop in de segmenten distributie (+12,8%), kant-en-klaar beton (+24,2%), prefab (+20,1%), bouw (+13,3%) en infrastructuur (+2,3%)," rapporteert het dagblad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team