Zoeken

Marokko vereenvoudigt deviezentransacties voor buitenlanders

31 januari 2022 - 09:00 - Economie

©

Om de deviezentransacties te vereenvoudigen, heeft het Marokkaans Wisselkantoor een wijziging aangekondigd van de regels die in deze sector gelden voor buitenlanders die in Marokko verblijven.

De nieuwe regeling die het Marokkaans Wisselkantoor heeft ingevoerd, omvat nieuwe liberalisering- en flexibiliteitsmaatregelen, zowel voor lopende transacties als voor kapitaaltransacties.

Lees ook: Marokko: toeristengeld verhoogd tot 100.000 dirham

In een brief aan het bankennetwerk heeft de directeur van het Marokkaans Wisselkantoor, Hassan Boulaknadel, gezegd dat het enige contactpunt voor buitenlandse ingezetenen die geld willen overmaken, nu hun bank is. Het is niet langer mogelijk om met transferbedrijven geld naar het buitenland te sturen. Zakenreisvergoedingen zullen niet langer rechtstreeks aan de ingezetenen worden toegekend. In de toekomst zal het gebruik ervan tot bepaalde gevallen worden beperkt.

"Ondernemingen die niet over een rekening in deviezen of converteerbare dirham beschikken, microkredietverenigingen, verenigingen zonder winstoogmerk, coöperaties en beroepsverenigingen, alsmede personen die een vrij beroep uitoefenen en de reisvergoeding genieten, moeten bij een bank van hun keuze een rekening in deviezen of converteerbare dirham openen waarop de zakenreisvergoeding zal worden gestort", aldus het Wisselkantoor.

Lees ook: Speciale deviezen-regelgeving voor Marokkaanse diaspora

De nieuwe regels bepalen ook dat een buitenlandse ingezetene die inkomsten heeft, bij zijn bank een rekening in converteerbare dirham of vreemde valuta moet openen. Met deze rekening kan hij naar het buitenland reizen en betalingen doen. Anders kan hij van zijn bank een reisvergoeding tot 100.000 dirham per jaar krijgen na ondertekening van een verklaring.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team