Zoeken

Marokko: toeristengeld verhoogd tot 100.000 dirham

8 januari 2022 - 19:00 - Economie

©

Het Marokkaans Wisselkantoor heeft nieuwe maatregelen genomen in verband met de liberalisering en de versoepeling van de regelgeving voor deviezen. Het toeristengeld is nu vastgesteld op 100.000 dirham. Dit is het bedrag dat men mag meenemen naar het buitenland.

Het toeristengeld werd verhoogd van 45.000 dirham per jaar tot 100.000 dirham. Het Wisselkantoor kondigt de invoering aan van een algemeen bedrag voor persoonlijke reizen van 100.000 dirham, plus een extra bedrag van 30% van de inkomstenbelasting (IR), met een maximum van 300.000 dirham per kalenderjaar en per persoon. Dit bedrag kan worden gebruikt voor alle soorten persoonlijke reizen naar het buitenland, of het nu voor toeristische, religieuze of medische doeleinden is.

Lees ook: Marokkaanse expats gevraagd te helpen bij economisch herstel

Voor elektronisch betalen is nu een beperking tot 200.000 dirham (vastgesteld op basis van 100% van de betaalde belasting). Het is ingevoerd ten behoeve van Marokkaanse rechtspersonen die niet over een rekening in vreemde valuta of converteerbare dirhams beschikken. Zo kunnen ze de invoer van diensten met een internationale betaalkaart betalen.

Lees ook: Sterke stijging geldoverdrachten Marokkaanse diaspora uitgelegd

Wat betreft de limiet voor jaarlijkse overdrachten voor investeringen in het buitenland door rechtspersonen, heeft het Wisselkantoor aangekondigd dat deze wordt verhoogd tot 200 miljoen dirham. In de versie 2022 voor deviezentransacties worden verscheidene liberaliserende en faciliterende maatregelen ingevoerd, zowel voor lopende transacties als voor kapitaaltransacties.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team