Zoeken

Marokko: uurwisseling opnieuw op tafel

13 februari 2019 - 19:20 - Marokko

©

Marokko besloot in oktober vorig jaar om het hele jaar door de zomertijd te behouden. Het besluit zorgt nog steeds voor onvrede in het koninkrijk, waar de PAM-partij pleit voor een terugkeer naar wintertijd.

Volgens Al Massae wenst de partij, die de steun heeft van een groot deel van de bevolking en de Kamerleden, een definitieve terugkeer naar winter- of GMT-tijd, net zoals dat voor de invoer van de zomertijd het geval was in Marokko.

Om de regering te overtuigen stelt de partij dat de zomertijd een negatieve impact heeft op de gezondheid en de stemming van een groot deel van de Marokkaanse bevolking. De partij wijst ook op het ongemak veroorzaakt door de wijziging van de uurroosters in scholen en universiteiten en de verschillen tussen de regio’s.

Een wetsvoorstel werd door de partij ingediend voor een terugkeer naar wintertijd. De tekst moet eerst door de Commissie wetgeving en justitie worden goedkeuring. Daarna zal het in het parlement worden gestemd.

De regering had na het besluit om de wintertijd af te schaffen, de publicatie van een onderzoek over de voordelen van de zomertijd beloofd. Vier maanden later zijn de resultaten van dit onderzoek, dat over meerdere maanden zou zijn uitgevoerd, nog steeds niet bekend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team