Zoeken

Marokko: resultaten onderzoek over uurverandering bekend

17 juni 2019 - 12:40 - Marokko

©

Enkele maanden na het besluit van Marokko om definitief naar zomertijd over te stappen, zijn de eerste resultaten van een onderzoek naar de impact van dit besluit bekend.

Volgens minister Mohammed Benabdelkader van Openbare dienst en Modernisering van de administratie toont het onderzoek aan dat het behoud van de zomertijd het hele jaar door geen gevolgen heeft op de gezondheid.

Benabdelkader antwoordde op een vraag in het parlement en belooft dat de resultaten het volledig onderzoek binnenkort zullen worden vrijgegeven. Wat vast staat is dat de regering niet terug zal komen op het besluit om de zomertijd te behouden, dit ondanks de vele kritiek van de Marokkanen, met name op sociale media.

Voor het onderzoek werd en beroep gedaan op het Marokkaanse filiaal van een internationaal adviesbureau. Het onderzoek werd door Marokkaanse en buitenlandse experts verricht. Dat verklaarde Benabdelkader al in november vorig jaar.

Ondanks deze verklaringen blijft Marokko het uur veranderen voor de maand Ramadan. Tijdens het vasten schakelt het koninkrijk namelijk terug over naar wintertijd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team