Zoeken

Marokko en Nederland ondertekenen actieplan

10 juli 2021 - 17:00 - Marokko

©

Afgelopen donderdag hebben Marokko en Nederland een actieplan ondertekend om de bilaterale samenwerking tussen de twee landen te verbeteren. Dit meldt het persbureau MAP.

De ondertekening van de gezamenlijke verklaring vond plaats tijdens een virtuele ontmoeting tussen de directeur-generaal van het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, Fouad Yazourh, en de directeur-generaal van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken, Thijs van der Plas.

Lees ook: Ongewenste vreemdelingen pineut politiek spel Nederland Marokko

Het Marokkaans-Nederlandse herstelplan is opgesteld in het kader van het herstel na de coronaviruspandemie. In de verklaring is het voornemen uitgesproken om op uiteenlopende vlakken te gaan samenwerken zodat de bilaterale betrekkingen tussen de beide landen worden verstevigd.

De landen willen elkaar in de toekomst meer transparantie gaan bieden over de financiering van NGO’s door hier een permanente dialoog over te voeren. Het is bovendien de bedoeling dat Marokko en Nederland concrete inhoud gaan geven aan de wederzijdse vriendschap en de gemeenschappelijke belangen bij het overleg over bilaterale en multilaterale kwesties.

Ook willen Rabat en Amsterdam zich inzetten voor een versterking van het strategische partnerschap tussen Marokko en de Europese Unie in het kader van de uitvoering van de gezamenlijke verklaring EU-Marokko van juni 2019. De twee landen willen de samenwerking op het gebied van veiligheid, justitie en politie gaan intensiveren.

In de verklaring staat bovendien vermeld dat Nederland en Marokko willen gaan samenwerken op het gebied van handel, investeringen, klimaatverandering, onderwijs en wetenschap.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team