Zoeken

Marokko wil banden met Israëllobby in de Verenigde Staten aanhalen

4 mei 2021 - 10:00 - Marokko

©

Marokko zoekt toenadering tot een van de machtigste Israëlische lobbygroepen in de Verenigde Staten, de American Commission of Public Affairs of Israël (AIPAC). Hiermee hoopt het koninkrijk een positieve invloed te hebben op een eventueel besluit van de regering Biden om de erkenning van de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara terug te draaien. De Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken, Nasser Bourita, zal daarom deelnemen aan een conferentie die op 6 mei wordt georganiseerd door de AIPAC.

Het zal de eerste keer zijn dat Marokko deelneemt aan een activiteit van de Israëlische lobbygroep. Bourita zal de hoofdgast zijn van de conferentie waaraan hij via een videoverbinding deel zal nemen.

Sinds het aantreden van de regering van de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden spant Marokko zich in om een bevestiging vanuit Washington te krijgen dat het besluit over de Marokkaanse Sahara van zijn voorganger onveranderd blijft. Vooralsnog heeft Biden geen uitspraken gedaan over het Sahara-decreet van Donald Trump. Naast Marokko maakt ook de AIPAC zich grote zorgen over een mogelijke annulering van het decreet.

Volgens de website Jewish Insider vreest Israël dat Marokko de normalisatie van de banden tussen de twee landen stil zal leggen als president Biden besluit om de erkenning van de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara terug te draaien.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team