Zoeken

Turkije helpt Marokko bij ontwikkeling maritieme vloot

15 juni 2024 - 13:40 - Economie

©

Marokko en Turkije zetten hun samenwerking in de transport- en logistieke sector voort, met bijzondere aandacht voor de maritieme sector. Dit bleek tijdens verschillende ontmoetingen tussen de Marokkaanse minister van Transport en Logistiek, Mohammed Abdeljalil, en zijn Turkse ambtgenoot, en Turkse zakelijke delegaties de afgelopen weken.

De Turkse expertise in de maritieme sector is van groot belang voor Marokko, dat zijn eigen nationale vloot wil ontwikkelen. In dit kader zullen Turkse experts bezoeken aan Marokko brengen om hun kennis te delen.

Lees ook: Turkse bedrijven willen Marokkaanse markt veroveren

Naast maritiem transport bespraken beide partijen ook de samenwerking op het gebied van wegvervoer, luchtvaart en spoorwegen. Er is de wil om de connectiviteit tussen beide landen op al deze gebieden te verbeteren.

De economische banden tussen Marokko en Turkije worden ook steeds sterker. De Turkse delegaties die Marokko bezochten, toonden interesse in sectoren zoals de auto-industrie, agrovoeding, textiel, toerisme, hernieuwbare energie en mijnbouw.

Lees ook: Marokkaanse auto-industrie toont expertise in Istanbul

Het potentieel voor verdere samenwerking tussen beide landen is groot. De Marokkaanse regering is vastberaden om het land aantrekkelijker te maken voor buitenlandse investeerders, onder meer door middel van infrastructurele vooruitgang, geïntegreerde industriële ecosystemen, initiatieven op het gebied van hernieuwbare energie en gunstige handelsovereenkomsten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team