Zoeken

Marokko verwacht 80 miljoen luchtpassagiers

5 juli 2024 - 08:00 - Marokko

©

Marokko is van plan om de capaciteit van zijn luchthavens te verdubbelen naar 80 miljoen passagiers per jaar tegen 2035. Dit maakte minister van Transport Mohamed Abdeljalil bekend tijdens de opening van de 28e Algemene Vergadering van de Arabische Organisatie voor Burgerluchtvaart.

De uitbreiding van de luchthavencapaciteit is onderdeel van de voorbereidingen voor het WK voetbal in 2030, dat Marokko samen met Spanje en Portugal organiseert. Naast de renovatie van bestaande luchthavens zal er ook geïnvesteerd worden in nieuwe navigatieapparatuur en het versterken van de luchtvaartverbindingen, met name voor budgetmaatschappijen.

Lees ook: Ibn Battuta luchthaven Tanger ondergaat complete metamorfose

Royal Air Maroc, de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij, zal haar vloot in de komende jaren verviervoudigen om van de luchthaven Mohammed V in Casablanca een internationale hub te maken.

Lees ook: Marokko rust luchthavens uit met identiteitscontrolepoorten

Mohamed Abdeljalil benadrukte ook de inspanningen van Marokko op het gebied van cyberbeveiliging en digitalisering in de burgerluchtvaart. Het koninkrijk streeft ernaar om alle internationale verdragen te ratificeren en de veiligheid van de luchtvaart te verbeteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team