Zoeken

VS keurt verkoop commando- en controlesystemen aan Marokko goed

28 augustus 2022 - 09:40 - Marokko

©

De regering-Biden heeft haar goedkeuring gehecht aan de mogelijke verkoop van grondgebonden commando- en controlesystemen en bijbehorende uitrusting aan Marokko.

Volgens het Agentschap voor Veiligheid en Defensiesamenwerking (DSCA) heeft de koopovereenkomst een waarde van 141,1 miljoen dollar. "Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een besluit genomen over de mogelijke verkoop van grondcontrole- en commandosystemen en bijbehorende uitrusting aan de Marokkaanse regering voor een geschatte prijs van 141,1 miljoen dollar," meldt het DSCA. General Atomic Aeronautical Systems, Lockheed Martin, Raytheon en het Italiaanse Leonardo SpA zullen de hoofdcontractanten zijn.

Lees ook: Marokko en VS versterken militaire samenwerking

De voorgestelde verkoop "zal het buitenlands beleid en de nationale veiligheid van de Verenigde Staten ten goede komen door de veiligheid te bevorderen van een belangrijke bondgenoot die geen lid is van de NAVO, maar een belangrijke factor blijft voor de politieke stabiliteit en de economische vooruitgang in Noord-Afrika," aldus het DSCA.

Lees ook: Foto’s door VS gedoneerde "Metal Shark" boten

"De voorgestelde verkoop zal Marokko beter in staat stellen huidige en toekomstige dreigingen het hoofd te bieden door het leveren van real-time inlichtingen-, observatie- en verkenningsdiensten (ISR) en het in kaart brengen van doelwitten voor zijn veiligheid en defensie", concludeert het Amerikaans agentschap.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team