Zoeken

Marokko: landbouw krijgt 3,7 miljard dirham subsidies

4 november 2022 - 09:00 - Economie

©

De steun van de Marokkaanse regering aan de landbouw blijft onverminderd doorgaan. Aan de sector zal dit jaar 3,7 miljard dirham aan subsidies worden toegekend. De totale investering bedraagt 7,4 miljard dirham.

In het Parlement werd Mohamed Sadiki, minister van Landbouw, ondervraagd over "de huidige landbouwcampagne 2022-2023". Hij legde uit dat deze subsidies worden verstrekt in het kader van het Fonds voor landbouwontwikkeling (FDA). Het gaat om steun voor irrigatie van 350.000 hectare tegen eind 2027, nieuwe hulp voor jongeren en de ontwikkeling van collectieve percelen.

Lees ook: Marokko verliest 79% graanproductie

De landbouwsubsidies voorzien ook in de invoering van nieuwe subsidies in het kader van programmacontracten voor landbouwmachines, de oprichting van installaties voor de verwerking van landbouwproducten, het gebruik van geselecteerd zaaigoed en de stimulering en diversificatie van de landbouwexport.

Wat de uitvoer betreft, besteedt Marokko aandacht aan de naleving van de geldende voorschriften, aldus de minister. Hij benadrukte dat dit gebaseerd is op de verbetering van de technische controle, de samenwerking en de bewaking, evenals de heropleving van de uitvoer. Hiervoor wordt deelgenomen aan internationale evenementen, wordt de dienstverlening verbeterd en worden de uitvoeractiviteiten uitgebreid en verbeterd. Het exportvolume bedroeg op 23 oktober ongeveer 15.000 ton citrusvruchten en 171 ton primeurgroenten.

Lees ook: Marokko gaat extra tarwevoorraad aanleggen

De financiële kant wordt volgens Sadiki beheerd door de groep Crédit Agricole du Maroc. Volgens hem heeft de bank, net als bij vorige campagnes, de nodige financiële en organisatorische maatregelen genomen om onder de beste voorwaarden in de behoefte aan financiering van deze landbouwcampagne te kunnen voorzien.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team