Zoeken

Marokko stuurt een gezant naar Israël

8 februari 2021 - 17:20 - Marokko

©

Twee weken na de heropening van de Israëlische diplomatieke missie in Rabat, heeft een grote Marokkaanse delegatie zondagochtend een bezoek gebracht aan Tel Aviv om de nieuwe diplomatieke vertegenwoordiging in te huldigen.

Tijdens een persconferentie maakte minister Nasser Bourita van Buitenlandse Zaken bekend dat de officiële opening van het verbindingskantoor in Tel Aviv afhankelijk blijft van "de evolutie van de gezondheidscrisis en de heropening van het luchtruim in beide landen".

"Voorlopig zal Marokko geen diplomatieke vertegenwoordiger aan Israël toewijzen", verduidelijkte de minister. Hij meldde ook dat zijn afdeling een ambtenaar heeft aangewezen voor het directe toezicht op het verbindingskantoor, maar vermeed de naam van deze ambtenaar mee te delen.

Begin februari nam David Govrin officieel zijn post in bij het verbindingsbureau van Israël in Rabat. "Het bezoek was erg aangrijpend. Marokko is een voorbeeld van co-existentie en een voorbeeld van tolerantie tussen religies ", zei de voormalige Israëlische ambassadeur in Caïro kort na zijn aankomst.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team