Zoeken

Coronacrisis leidt tot uitstel officiële bezoeken tussen Marokko en Israël

2 maart 2021 - 20:30 - Marokko

©

Alle officiële bezoeken tussen Marokko en Israël die voor februari stonden gepland, zijn afgelast of uitgesteld vanwege de corona-pandemie.

Het Marokkaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken kondigde begin februari aan dat een Marokkaanse delegatie een bezoek zou brengen aan Israël om de normalisatie van de diplomatieke betrekkingen tussen de twee landen af te ronden. Evenzo was het bezoek van een Israëlische delegatie aan Marokko, onder leiding van de nationale veiligheidsadviseur Meir Ben Shabbat, voor eind februari gepland. Geen van beide bezoeken is door kunnen gaan.

Volgens Israëlische media is het uitstel van deze officiële bezoeken te wijten aan de repercussies van het coronavirus en de maatregelen die zijn genomen om de pandemie te bestrijden, zowel in Israël als in Marokko. De bronnen wijzen er ook op dat een officieel bezoek van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu aan Bahrein eveneens is uitgesteld door de wereldwijde gezondheidscrisis.

Op 27 februari waren er in Israël 775.890 corona-besmettingen, 729.425 genezingen en 5767 sterfgevallen. Op dezelfde datum registreerde Marokko 483.826 besmettingsgevallen, 469.227 genezingen en 8622 sterfgevallen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team